Splošni pogoji


OSEBNI PODATKI, KI SE ZBIRAJO:

O registriranih uporabnikih upravitelj spletnega portala zbira sledeče osebne podatke:

- za prijavo k šivilji - podatki o identiteti: ime, priimek, telefonska številka, elektronski naslov.

- naročilo na novice - podatki o identiteti: ime, priimek, elektronski naslov.

Tehnični podatki: za zagotavljanje varnosti in dokazljivosti se zbirajo IP naslovi, podatki o operacijskem sistemu, brskalniku. Ob obisku preko piškotkov z vašo privolitvijo zbiramo tudi podatke za zagotavljanje boljše funkcionalnosti in uporabniške izkušnje, varnosti, štetja števila uporabnikov na spletnem mestu ter zagotavljanja nemotenega delovanja spletnih strani. Posameznemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo. Upravitelj lahko na uporabnikov računalnik shrani tudi piškotke sistema Google Analytics (analiza obiskov spletne strani). Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo takoj po neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca 2 leti, potem postanejo neaktivni.
Finančnih podatkov o plačevanju preko spleta upravitelj ne hrani.

KDAJ SE PRIDOBI OSEBNE PODATKE:

- ko se stranka želi naročiti na termin za prikrojitev obleke

- ko stranka izpolni obrazec za prijavo na novice in pridobitev maturantskega priročnika

Tehnične podatke se pridobi avtomatično. Družbena omrežja in brskalniki posredujejo podatke, za katere so pridobili soglasje uporabnika.

VARNOST OSEBNIH PODATKOV:

Upravitelj se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in Splošno uredbo EU o varovanju osebnih podatkov (GDPR) in/ali v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in se obvezuje, da jih ne bo posredoval nepooblaščenim osebam.

KOMU SE POSREDUJEJO OSEBNI PODATKI UPORABNIKA

- poleg zaposlenih v Sanjski obleki še šivilje s katerimi podjetje sodeluje,

- v kolikor bi državni organi zoper uporabnika vodili postopek zaradi suma kršitve veljavne zakonodaje, je upravitelj na poziv dolžan posredovati zahtevane podatke o uporabniku državnim organom.

Vsi partnerji, ki imajo dostop do osebnih podatkov, so zavezani skrbnemu ravnanju z osebnimi podatki skladno z zakonodajo. Upravitelj jim posreduje le podatke, ki so nujni potrebni za prijavo na dogodek in izvedbo meritev, za uspešno izvedbo prodaje ali druge aktivnosti.

Podatkov upravitelj nikoli ne posreduje nepooblaščenim tretjim osebam.

ROKI HRAMBE OSEBNIH PODATKOV

Osebne podatke upravitelj hrani in obdeluje v obsegu, ki je potreben za uresničevanje namenov obdelave.

Uporabnik je z opravljeno registracijo seznanjen z ravnanjem z osebnimi podatki ter soglaša, da upravitelj njegove osebne podatke obdeluje in hrani 5 let od zadnje prijave v portal https://narocila.sanjska-obleka.si/

Podatke, ki so pridobljeni na podlagi privolitve, se hrani do preklica.

V primerih, ko je rok hrambe osebnih podatkov zapovedan z zakonom, se podatke hrani v skladu z zakonsko zapovedjo.